Home » Ballonfeesten 2019

Friese Ballonfeesten dit jaar gratis toegankelijk

De organisatie van de Friese Ballonfeesten is dit jaar voortvarend begonnen. Eerder werd al bekend dat de Ballonfeesten een week eerder zijn en dat de Ballonfeesten willen verduurzamen, nu is bekend geworden dat er voor een bezoekje aan de Friese Ballonfeesten geen entreegeld meer hoeft te worden betaald.

Dat bericht is met veel euforie onthaald door veel mensen, want het Facebookbericht over dit feit is het bericht dat het grootste aantal mensen heeft bereikt op Facebook in de geschiedenis van de Ballonfeesten. Bovendien hebben veel media dit nieuwtje opgepikt en zo zijn de Friese Ballonfeesten onder meer al onder de aandacht gekomen van Omrop Fryslân en het Friesch Dagblad.

De afgelopen jaren zat er weinig progressie in de bezoekersaantallen. Zo kwamen er in 2018 17.500 mensen af op de Friese Ballonfeesten. In gesprek met enkele potentiële  sponsoren bleek dit aantal voor hen te laag. Door geen entree te heffen, komen er vrijwel zeker meer bezoekers naar de Nutsbaan. Voor sponsoren worden reclame-uitingen langs het veld dan een stuk aantrekkelijker.

De organisatie geeft aan dat ze vertrouwen hebben dat ze met deze zet op de goede weg zijn. Of de Ballonfeesten ook na 2019 gratis zijn, hangt vooral af van of 2019 een succes wordt. Het gaat in ieder geval interessant worden om te zien of deze zet inderdaad goed uitpakt. 

50973539_10217652641604657_8284580035210248192_n.jpg

 

34e Friese Ballonfeesten week eerder dan normaal

De 33e Friese Ballonfeesten zijn uitgebreid geëvalueerd en inmiddels zijn de voorbereidingen op de 34e Friese Ballonfeesten alweer een paar maanden bezig. Uiteraard kunt u ook dit jaar weer op deze pagina terecht voor de laatste ballonfeestennieuwtjes. 

Het belangrijkste dat we op dit moment kunnen melden, is dat de Friese Ballonfeesten een week eerder zijn dan normaal, namelijk van 17 tot en met 21 juli 2019. Zo valt het evenement niet samen met het grote ballonevenement in het Franse Metz. We hopen dat er hierdoor meer ballonvaarders naar Joure zullen gaan dan anders het geval was geweest.

Mensen die een ballonvaart willen maken tijdens de Friese Ballonfeesten kunnen dat inmiddels doen. De eerste vijftig mensen die een ballonvaart boeken gaan voor het gereduceerde tarief van €145,00 de lucht in.

Het programma en de deelnemende luchtballonnen zijn op dit moment nog niet bekend. Hier wordt nog volop aan gewerkt.

De komende maanden zal er meer informatie bekendgemaakt worden. Lees het laatste nieuws op deze website of op de sociale media-accounts van de Friese Ballonfeesten.

Welke ballonnen zien jullie dit jaar graag naar Joure komen?

3JOU.jpg