Dag 1: 25 juli 2007: Eindelijk was de dag aangebroken dat de 22e editie van de Friese Ballonfeesten van start ging. Het was het laatste jaar met Jolle Jonker als voorzitter van de organisatie. De balloncommissie wist enkele nieuwe ballonnen vast te leggen en zelfs een 'mysterieuze onbekende' die op de zaterdag zou worden onthuld. Op de openingsdag waren de condities om op te stijgen onverwacht goed. De nieuwe Fortis-ballon (PH-RKF) opende de Friese Ballonfeesten. Vrijwel alle ballonnen gingen op deze openingsdag de lucht in, daaronder ook de nieuwe GGN-ballon (PH-SLT) en de Ilocal-ballon (PH-YBC), alleen de Kinno (PH-KIN) bleef in de zak. De laatste twee ballonnen die opstegen waren de meest spectaculaire, namelijk de ballon van OldMcDonald (N-5248B) en de Bertie Bassett (G-BZTS).

Afbeelding137.jpg Afbeelding143.jpg Afbeelding148.jpg

Dag 2: 26 juli 2007: Na een prima openingsdag zou het mooi zijn om ook de tweede dag een succes te laten worden. Dit kwam er echter niet van: al snel werd duidelijk dat er veel te veel wind stond en dus werd deze dag afgelast.

Dag 3: 27 juli 2007: Op deze dag was de wind wederom een spelbreker. Lange tijd was het onzeker of er wel een ballon op zou stijgen. Ondanks de harde wind maakten toch nog 11 ballonnen een late avondvaart waaronder de ballon van Brezan (PH-ZAN).

Afbeelding157.jpg Afbeelding153.jpg Afbeelding158-1.jpg

Dag 4: 28 juli 2007: De ballonfeesten hadden het tot nu toe niet getroffen met het weer. Dit moest op de traditioneel drukste dag worden hersteld. Gelukkig was de flight-director gelukkig gestemd. De ballonnen konden de lucht in. Het waren vooral de gewone ronde ballonnen die het luchtruim kozen, maar er gingen ook special shapes de lucht in waaronder: de Sinaasappel (OO-BPO), het Keerelke (PH-CAP), het Wiefke (PH-PUC), de kat (D-OMIK) en de clown (D-OLEG). Ook de 'mysterieuze onbekende' werd onthuld: het was een condoom (PH-GGD), het lukte deze ballon echter niet om de lucht in te gaan. Omdat veel ballonnen te laat terug waren voor de nightglow werd deze verzorgd door de special shapes die niet de lucht in waren gegaan. Dit waren: Old McDonald (N-5248B), de locomotief (G-LOKO), Babybell (G-BXUG), Bertie Bassett (G-BZTS) en de Brandenburger Tor (D-OBBT).

Afbeelding169.jpg Afbeelding163-1.jpg Afbeelding170-1.jpg

Dag 5: 29 juli 2007: Het wordt een beetje eentonig: ook op de laatste dag zat het weer niet mee. Lange tijd leek het erop dat er weer geen ballonnen zouden opstijgen. Uiteindelijk kozen toch nog 4 ballonnen het luchtruim. Dit waren: de Ilocal (PH-YBC), de blokjes ballon (PH-ITR), Mexx shoes (PH-MXX) en de Villa Happ (PH-APP). Met dit teleurstellende slot komt er een einde aan de 22e editie van de Friese ballonfeesten.

Afbeelding176.jpg Afbeelding181.jpg Afbeelding187.jpg

Foto's zijn van de openingsavond.