De taart mag eindelijk varen

Piloot Herman Kleinsmit had vandaag goed nieuws: het papierwerk voor de taart (PH-TJL) is na acht maanden eindelijk rond. Dat betekent dat de ballon nu daadwerkelijk de lucht in mag,

Lees meer »

Twintig jaar terug in de tijd: de Friese Ballonfeesten van 2003

In afwachting van de start van het ballonseizoen duiken we vandaag de geschiedenisboeken in. Twintig jaar geleden werd de achttiende editie van de Friese Ballonfeesten gehouden. Zelf was ik toen 4 jaar oud en niet aanwezig bij het festival. Maar dankzij deze foto's van Wigger Feenstra krijgen we toch een goede indruk van de Friese Ballonfeesten van 2003. 

Lees meer »

Het ballonjaar 2022 in 10 foto's

Jullie merken het aan de hoeveelheid berichten op deze website: het ballonseizoen zit erop. Zo aan het eind van het jaar kijken we aan de hand van tien foto's terug op het ballonjaar 2022.

Lees meer »

Alle Special Shapes bij de Friese Ballonfeesten ooit op een rij

Deze website raakt steeds beter gevuld met alle ballonnen die ooit meegedaan hebben aan de Friese Ballonfeesten. We denken de Special Shapes zo goed als compleet te hebben. Daarom hieronder een overzicht: alle Specials die minimaal één keer hebben meegedaan aan de Friese Ballonfeesten. Aanvullingen? Laat het weten in de reacties!

Lees meer »

Terugkijken op de Friese Ballonfeesten van 2019

Het ballonseizoen loopt langzaam op zijn einde. Na twee coronajaren hebben we er weer een echte festivalzomer opzitten. Het najaar staat op deze website in het teken van terug- en vooruitkijken. Vandaag een duik in de oude doos: een terugblik op de Friese Ballonfeesten van 2019.

Lees meer »

Ballonnen boven Oosthem

Het was zondag uitstekend ballonweer. Zo goed zelfs dat ik maar liefst zeven ballonnen heb zien varen. Dat zijn we tegenwoordig niet meer gewend in Fryslân.

Lees meer »

Genomineerden Wall of Fame 2022 bekend

Na twee jaar afwezigheid kan er weer gestemd worden voor de Wall of Fame van de Friese Ballonfeesten. Er zijn drie ballonnen genomineerd voor deze editie: de telefooncel (D-OTEL), de uil (G-OWLL) en het McDonald's-menu (PH-MCD). Stemmen kan op deze pagina.

Lees meer »

Dag 4 Friese Ballonfeesten is een plaatje

De vierde dag van de Friese Ballonfeesten gaat de geschiedenisboeken in als mogelijk een van de mooiste dagen van het festival ooit. Een strakblauwe lucht in combinatie met de zwakke wind zorgde voor ideaal ballonweer. 

Lees meer »

Eerste foto van de nieuwe PH-BBB

Hoe de nieuwe PH-BBB eruitziet, is vandaag bekend geworden. Het gaat om een ballon van Brouwerij Bjuster. De ballon wordt bevaren door Trees Edens van het Noordelijk Ballonvaartcentrum.

Lees meer »

Warsteiner naar Joure

Het deelnemersveld van de Friese Ballonfeesten is zo goed als compleet. De Warsteiner-ballon (PH-BYR) van Jan Haven is de meest recente toevoeging aan de deelnemerslijst.

Lees meer »

De fabriek van Kubicek in Brno

Voor wie zich afvroeg waarom het de afgelopen dagen zo rustig was op deze website: ik was op vakantie. Maar dat betekent niet dat er niet aan ballonnen werd gedacht. Zo bracht ik onder andere een bezoekje aan de ballonfabriek van Kubicek in Brno, Tsjechië.

Lees meer »

Colin Harding ook in 2022 naar Joure

De Engelse piloot Colin Harding heeft aangekondigd in 2022 naar de Friese Ballonfeesten te gaan. Op Facebook schrijft hij: "Back from a fantastic trip to Saudi Arabia and now looking forward to the Friese Ballonfeesten July 2022."

Lees meer »

Komt het beertje Max dit jaar naar Joure?

Nu bekend is geworden dat de Friese Ballonfeesten dit jaar doorgaan, kunnen we ook weer lekker speculeren welke ballonnen dit jaar naar Joure komen. We hebben het idee dat het beertje Max (OO-BXA) weleens een van de deelnemers zou kunnen zijn. 

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb