Alle Special Shapes bij de Friese Ballonfeesten ooit op een rij

Deze website raakt steeds beter gevuld met alle ballonnen die ooit meegedaan hebben aan de Friese Ballonfeesten. We denken de Special Shapes zo goed als compleet te hebben. Daarom hieronder een overzicht: alle Specials die minimaal één keer hebben meegedaan aan de Friese Ballonfeesten. Aanvullingen? Laat het weten in de reacties!

Lees meer »

Terugkijken op de Friese Ballonfeesten van 2019

Het ballonseizoen loopt langzaam op zijn einde. Na twee coronajaren hebben we er weer een echte festivalzomer opzitten. Het najaar staat op deze website in het teken van terug- en vooruitkijken. Vandaag een duik in de oude doos: een terugblik op de Friese Ballonfeesten van 2019.

Lees meer »

Ballonnen boven Oosthem

Het was zondag uitstekend ballonweer. Zo goed zelfs dat ik maar liefst zeven ballonnen heb zien varen. Dat zijn we tegenwoordig niet meer gewend in Fryslân.

Lees meer »

Genomineerden Wall of Fame 2022 bekend

Na twee jaar afwezigheid kan er weer gestemd worden voor de Wall of Fame van de Friese Ballonfeesten. Er zijn drie ballonnen genomineerd voor deze editie: de telefooncel (D-OTEL), de uil (G-OWLL) en het McDonald's-menu (PH-MCD). Stemmen kan op deze pagina.

Lees meer »

Dag 4 Friese Ballonfeesten is een plaatje

De vierde dag van de Friese Ballonfeesten gaat de geschiedenisboeken in als mogelijk een van de mooiste dagen van het festival ooit. Een strakblauwe lucht in combinatie met de zwakke wind zorgde voor ideaal ballonweer. 

Lees meer »

Eerste foto van de nieuwe PH-BBB

Hoe de nieuwe PH-BBB eruitziet, is vandaag bekend geworden. Het gaat om een ballon van Brouwerij Bjuster. De ballon wordt bevaren door Trees Edens van het Noordelijk Ballonvaartcentrum.

Lees meer »

Warsteiner naar Joure

Het deelnemersveld van de Friese Ballonfeesten is zo goed als compleet. De Warsteiner-ballon (PH-BYR) van Jan Haven is de meest recente toevoeging aan de deelnemerslijst.

Lees meer »

De fabriek van Kubicek in Brno

Voor wie zich afvroeg waarom het de afgelopen dagen zo rustig was op deze website: ik was op vakantie. Maar dat betekent niet dat er niet aan ballonnen werd gedacht. Zo bracht ik onder andere een bezoekje aan de ballonfabriek van Kubicek in Brno, Tsjechië.

Lees meer »

Colin Harding ook in 2022 naar Joure

De Engelse piloot Colin Harding heeft aangekondigd in 2022 naar de Friese Ballonfeesten te gaan. Op Facebook schrijft hij: "Back from a fantastic trip to Saudi Arabia and now looking forward to the Friese Ballonfeesten July 2022."

Lees meer »

Komt het beertje Max dit jaar naar Joure?

Nu bekend is geworden dat de Friese Ballonfeesten dit jaar doorgaan, kunnen we ook weer lekker speculeren welke ballonnen dit jaar naar Joure komen. We hebben het idee dat het beertje Max (OO-BXA) weleens een van de deelnemers zou kunnen zijn. 

Lees meer »

Wat gaat 2022 ons brengen?

Deze vraag kun je niet beantwoorden zonder het woord 'corona' te noemen? Want ook 2022 gaat voor de ballonvaart waarschijnlijk een onzeker jaar worden. Welke maatregelen zullen er voor de ballonvaart gaan melden? Mondkapje op? Maximaal aantal passagiers? Alleen varen als je je vaccinaties hebt gehad?

Lees meer »

Deze ballonnen zag ik het vaakst in 2021

2021 loopt op zijn eind. Tijd om terug te kijken. Helaas geen Friese Ballonfeesten, ook geen andere festivals. Wel heb ik bij mooi weer regelmatig ballonnen gezien. Hier de ranglijst van de ballonnen die ik het vaakst heb zien varen.

Lees meer »

"Next year 35th balloon festival Joure"

Het is het najaar van het ballonseizoen, dus we moeten ons maar vasthouden aan de kleine dingen die er gebeuren. In die categorie: Herman Kleinsmit schrijft op Facebook: "Next year 35th balloon festival Joure."

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb