reacties

Reactie plaatsen

Reacties

Annelies vann den Heuvel - Maus
8 maanden geleden

Hoi. Arjen,
Leuk dat we genomineerd zijn voor de wall of fame!
Zou je de naam van onze ballon kunnen aanpassen?
Hij heet Ignis, klein paars draakje

Groetjes Annelies

Webmaster
8 maanden geleden

Beste Annelies,

Bedankt voor het bericht. De naam is aangepast.

Erik Pals
een jaar geleden

In 1997 hebben we niet meer deelgenomen aan de ballonfeesten in Joure. Dus die foto kun je weghalen. :)

Erik Pals
een jaar geleden

Hoi, leuke website om weer die oude ballonnen te zien. Ik zag bij 1993 dat de PH-RIK erbij staat. Er staat alleen nog geen pilootnaam bij. Dit was Geert Pals mijn vader. :)

Groeten Erik Pals

Webmaster
een jaar geleden

Goed om te horen dat u het een leuke website vindt en bedankt voor de informatie!

Groet Arjen

Peter Versleijen
een jaar geleden

Hallo Alle,

Het is nu eind december en het ballonseizoen is nog ver weg. Ben toch weer aan het kijken naar de ballonfiesta's. Ga in juni weer naar Midlands Air Festival in de UK. Hoop dat het weer z'n geweldige editie word. Ben wel benieuwd naar het festival in Joure, nu ook het festival van Metz weer is. En Warstein is maar hopen, heb er geen goed gevoel bij. Gaan veel roddels over dat festival, dat het einde nabij is. gr. Peter

Webmaster
een jaar geleden

Hoi Peter,

De beste wensen voor 2023. Hopelijk wordt het een mooi ballonjaar.
Wat leuk dat je weer naar het Midlands Air Festival gaat. Ik ben ervan overtuigd dat het daar weer top gaat worden. De eerste deelnemers worden al bekendgemaakt, zag ik en dat ziet er veelbelovend uit.
Wat Joure betreft, ben ik ook heel benieuwd!
Warstein zou inderdaad weleens afgelopen kunnen zijn. Dat zou wel ontzettend jammer zijn.

Groet Arjen

Peter Versleijen
3 jaar geleden

Hallo Arjan,

Het is vrij stil in ballonland, en de eerste festivals zijn al weer afgelast.
WIM Warstein heeft al besloten om het door te schuiven naar het volgend jaar. Wilde eigenlijk weer naar Midlands Air festival gaan, maar heb het maar een jaartje uitgesteld. Ben wel erg benieuwd wat de kleine festivals gaan doen.
Weet jij als wat meer over de ballonfeesten, hoop wel dat het door gaat, ben dit wel een beetje zat aan het worden.

Groetjes Peter

Webmaster
3 jaar geleden

Hoi Peter,

Leuk om je weer eens op deze website te zien!
Ik denk dat iedereen het zat aan het worden is. Helaas zijn de vooruitzichten voor de zomer nog onzeker, dus er is ook weinig nieuws.
Dit geldt ook voor de Friese Ballonfeesten. Er is nog geen definitieve beslissing genomen, dus fingers crossed.
Als er nieuws is, lees je het natuurlijk direct op mijn website.

Blijf gezond en hopelijk tot snel bij een ballonfestival.

Groeten Arjen

Pauline
4 jaar geleden

De boekjes van de Ballonfeesten in Joure een jaar of 10 terug helaas weg gedaan, ik zal eens kijken of een kennis ze nog heeft.
Ik heb van de PH-UNO nog wel een sticker, waar ik een foto van zou kunnen maken. Wellicht ook nog van andere luchtballonnen.
Waar kan ik deze heen mailen?

Jesse
4 jaar geleden

Hoi Arjen!

Misschien is het leuk om aan aantal ouwe beelden van de ballonfeesten er op te zetten. Of per jaar een verslagje met foto's ?. Vanaf 2000 bijvoorbeeld?


Groeten Jesse

Webmaster
4 jaar geleden

Hallo Jesse,

Ja, dat is een leuk idee. Ik zal zien wat ik kan doen. Als je nog oude foto's en video's hebt die op deze site getoond mogen worden, laat je het maar weten.

Vriendelijke groet, Arjen

MB
4 jaar geleden

Hallo ,

Lijst begint aardig te vullen , zag net dat de D-OICE en een batterij (bijna jeugdsentiment, vroeger toen de shapes nog shapes waren en het van fotorolletjes tot drankflessen en alles daar tussen in ) . De heks is mooi gemaakt met de minimale add ons een mooi geheel, van Gogh had ik al voorspeld gok dat Herman zelf op de motor gaat varen . Mooi shape veld zo al , benieuwd naar al het andere moois wat nog komen gaat !

Peter Versleijen
4 jaar geleden

Hallo Arjen en MB,

Maar als die ballon een D registratie krijgt is het toch een Duitse ballon en geen Braziliaanse. Ik ga in het pinkster weekend weer naar Engeland naar het Midlands Airfestival. Ben wel benieuwd of Filipe Tostes en Francisco Naccarato weer deze kant op komen. Of is dat te vroeg voor hun Eurotour die ze ieder jaar doen.

Webmaster
4 jaar geleden

Hallo Peter,

Het gaat erom dat de ballon gemaakt is in Brazilië, volgens de Braziliaanse maatstaven.Dat de ballon later geregistreerd wordt in een ander land, doet er niet toe. Bovendien blijft deze ballon Braziliaans geregistreerd, als ik me niet vergis.
Komt er weer een editie van het Midlands Air Festival? Die hebben de afgelopen jaren echt een top deelnemersveld gehad.

Ik zag je bericht over die ballon in de vorm van een schip. Een prachtige ballon inderdaad. Wie weet komt die nog eens naar Joure.

MB
4 jaar geleden

Hallo Peter en Arjen (blijf graag wat anoniem , privacy tegenwoordig is al ver te zoeken)

Neemt Herman van Gogh en de motor niet mee ? Al kunnen dat de PH shapes zijn , of de molen . Gok dat NBC weer een aardige vloot meenemen en Dreamflights- Jan Haven net zo , dat vult al aardig kan mij niet voorstellen dat Ad Roza een jaar overslaat met de APP . Dan is de lijst al voller , zeer benieuwd of de dino varen mag. Hij is natuurlijk Duits geregistreerd straks maar hij blijft gebouwd door de Brazilianen , weet jij of dat problemen oplevert ? Laat mij verder maar verrassen !

Webmaster
4 jaar geleden

Hallo MB,

Zonder al te veel te verklappen, je zit in de goede richting met je verwachtingen wie er allemaal nog meer meedoen.
Ballonnen die in Brazilië gemaakt zijn, mogen in Nederland in principe niet varen. Wel kan er dispensatie aangevraagd worden en daar is Herman nu druk mee bezig. Een andere, maar prijzige, optie is om de ballon te laten keuren naar de Nederlandse standaarden. Dat is echter een behoorlijke investering en dat wil de organisatie dus liever niet. Of de ballon in Joure mag varen, hangt dus af van of de Rijksluchtvaartdienst over zijn hart strijkt en de ballon dispensatie verschaft.

MB
4 jaar geleden

Alsnog complex dus , hopen op de dispensatie dan. Jammer dat Nederland zo moeilijk moet doen, als ze zo experimenteel zijn waarom varen ze dan wel bij de buren bij wijze van . Word dus nog spannend

Peter Versleijen
4 jaar geleden

Hallo Arjan en MB,

Ik hoorde dat de Zwitsers dit jaar met het krat bier op stap willen gaan, ze zijn al een crew aan het regelen voor Warstein, misschien een idee Joure, heb geen idee wat er uit Brazilië komt dit jaar, en of er vanuit Amerika weer iets leuk komt. Bob Romaneschi met zijn vloot, Wil nog altijd die vlinder van hem zien. Wachten wel weer al wat er dit jaar naar Europa komt.

Webmaster
4 jaar geleden

Hallo Peter,

Oké, zou leuk zijn als het bierkrat ook in Joure komt dit jaar. Vanuit Brazilië komt de baby dinosaurus naar de Ballonfeesten. Ik ben benieuwd wat het ballonseizoen verder brengt.

MB
4 jaar geleden

Begint alweer met voorbereiden ! , vorig jaar mooie drukke editie . Vond het jammer dat het kwa shapes tegenviel, meer in de zin van veel oude bekenden . Maar zou ook budget logisch zijn , vorig jaar wou Martin Cowling komen zag ik nog op Kleinsmit zijn FB benieuwd of hij volgend jaar komen kan (zwarte ezel en piraat heeft ie) . Wellicht kan Koen komen met wat uit zijn vloot en dan de Zwitsers met hun snoepjes, jubileum jaar dus je zou zeggen weer 125 ballonnen dat heeft toen best veel indruk gemaakt . Maar denk voor het budget niet haalbaar , vorig jaar voor mijn gevoel her en der wat risico genomen met het weer om maar te varen (en mensen op de baan houden , meer inkomsten snap ik goed ) . Jou site vind ik ideaal , officiële site wat on overzichtelijk ga liever hier heen en dan nog wat nieuwtjes bekijken . Ga vooral door met je site zoals je altijd deed

Peter Versleijen
5 jaar geleden

Hallo Arjan,

Na de eerste teleurstelling te hebben verwerkt, nl de afmelding van de Palletways ballon moet ik wel bekennen dat dit volgens mij de mooiste en leukse editie sinds vele jaren is geweest. Ik wil geen kritiek geven maar een opmerking, met zoveel bezoekers zou ik het veld iets kleiner hebben gemaakt en voor het eten en drinken meer ruimte hebben gemaakt. Op dat punt vond ik de indeling van vorig jaar beter. Een kleiner veld heeft als voordeel dat je langer van de ballonnen kan genieten. Buiten dat mijn complimenten, nu maar hopen dat het niet onbelangrijke financiële gedeelte ook goed is. Zoals Herman als zei op naar de 35 editie.

Gr. Peter

webmaster
5 jaar geleden

Hallo Peter,

Dat is goed om te horen. We nemen je opmerking mee voor in de evaluatie.

Groet Arjen

Peter Versleijen
5 jaar geleden

Hallo Arjan,

Ik ben vrijdagavond geweest. Wel een drukke bedoeling.
Was wel een geslaagde avond.

Vraagje over vanavond, zijn de buitenlandse ballonvaarders al vertrokken zoals wel vaker?

Gr. PEter

Webmaster
5 jaar geleden

Mooi dat het goed bevallen is.
Voor zover ik weet zijn alleen Robijn, Rocky en de locomotief weg.
De buitenlanders zijn er dus nog (zeg ik onder voorbehoud, ik weet het niet zeker).

D.W
5 jaar geleden

Wellicht kunnen de Zwitsers nog een extra shape meenemen , die hebben genoeg 'snoepjes' liggen. Als ze dan toch al naar Joure gaan ,wel enorm kort dag helaas

Jesse
5 jaar geleden

Hoi Arjen,


Kan Koen niet met 2 ballonnen komen ?
Hij heeft genoeg ballonnen en ook specials die zeker met iets wat wind vaarbaar zijn 😉.

Groeten Jesse !

Webmaster
5 jaar geleden

Hoi Jesse,

Allereerst welkom op mijn site!
Koen zou inderdaad een optie kunnen zijn, maar twee dagen voor het festival is wel erg kortdag.
Hij zal zelf ook al vaarten gepland hebben voor de komende week, dus ik acht de kans niet zo groot, maar je weet maar nooit.

Groet Arjen

Peter Versleijen
5 jaar geleden

Hallo Jesse,

Ik wil niet onaardig zijn maar Koen heeft niet echt mooie shapes, dan ben je bij Thomas en Roman aan een beter adres. Hoop dat hij het krat bier weer eens opzet. http://www.luchtballon.org/assets/img/afbeeldingen/D-OGSK.jpg

gr. PEter

Peter Versleijen
5 jaar geleden

Hallo Arjan,

Ik weet nog wel een ballon, G-HEAD van Ike Visser. Zou leuk zijn om die in Joure weer eens te zien.

Is maar een idee.

Groet Peter

Webmaster
5 jaar geleden

Hallo Peter,

Bedankt voor het meedenken, dat waarderen wij echt!

De G-HEAD gaat alleen niet lukken. Ik heb het afgelopen najaar nog uitgebreid met Ike gesproken en toen heb ik hem ook gepolst om met de G-HEAD naar de Ballonfeesten te komen.
Deze ballon heeft echter zo'n diepzinnige boodschap dat Ike vindt dat hij niet tussen de smurfen, clowns en dieren past.
Daarom gaat deze ballon in principe niet naar ballonfestivals.

Groet Arjen

Peter Versleijen
5 jaar geleden

Hallo,

Eigenlijk wel een domper dat de Palletways-ballon niet komt, was eigen de grootste reden om naar Joure te gaan. Blijft er op deze manier niet echt veel over. Busby van Paul Burrows en Ronald McDonald van David Bovington zijn natuurlijk ook wel heel mooi maar toch.

Wat mij opvalt is dat de ballonnen uit Brazilië helemaal niet meer in Nederland te zien zijn. Blijft een kleuterbende die overheid.

Gr. Peter

Peter Versleijen
5 jaar geleden

Hallo Allemaal,

Net terug uit de UK, een geweldige ervaring, wel een beetje kort om alles goed te zien. Ik heb wel gezien dat Ronald McDonald nieuwe schoenen heeft. m.a.w., die gaat wel varen. Toch ben ik wel onder de indruk van het veld dat dit jaar naar Joure komt. De Palletways ballon en toch weer de Zwitsers naar Joure. Zie wel dat het Theehuis niet komt. Wat is daar de reden van. Ze waren ook niet in de UK. Als het weer mee zit ben ik er weer. Mijn vrouw is helemaal weg van Busby van Paul Burrows. Zelf ben ik helemaal fan van de landkaart G-MAPS.

Gr. PEter

Webmaster
5 jaar geleden

Hallo Peter,

Mooi dat het festival in de UK zo goed bevallen is.
Het is ook zeker de bedoeling dat Ronald McDonald gaat varen. Hopelijk is het weer goed!
Er is dit jaar geprobeerd om zoveel mogelijk ballonnen vast te leggen die nog nooit in Joure zijn geweest. Het theehuis kwam vorig jaar al, daarom is er gekozen voor de colafles.
Dan is je vrouw in Joure op het goede adres ;)
Hopelijk tot in juli in Joure!

Groet Arjen

DW.
5 jaar geleden

Zag dat de site en jou lijstje al aangevuld was , Greetzz had ik niet verwacht maar banden met Dubai mooie kans voor haar om eens ergens anders te varen dan altijd in de zandbak . Gelukkig niet met een bakbeest ballon , behoor tot de tegenstanders van greetzz. Leuk dat de Zwitsers de colafles meenemen en ben benieuwd naar nummer 37 de enige nog niet bekend als ik het zo zie , gevarieerde line up met meerdere oude (bekende) ballonnen waar ik wel warm van word (als die toch konden praten over al hun vaarten ) . Zitten vast ballonnen tussen die maar 1 of 2 dagen varen of paar een paar dagen ben benieuwd!

Webmaster
5 jaar geleden

Jij bent snel! Ik had hem echt net bijgewerkt.
Ja, leuk dat we een keer een ballonvaarder uit het Midden-Oosten hebben. Edgora is de eerste vrouwelijke piloot in de Emiraten!
En de ballon van Greetzz is vooral omdat het iets te duur zou worden als ze een ballon uit Dubai meenam (als die hier überhaupt al mogen varen).
Bijna alle ballonnen zullen iedere dag varen.
Mooi dat je het een mooie deelnemerslijst vindt. Vind ik zelf ook ;)

Peter Versleijen
5 jaar geleden

Hallo Arjan,

Op de website van de Ballonfeesten staat alleen het programma van woensdag, donderdag en vrijdag. Zaterdag en zondag is nergens te vinden.
De foto met de geblokte ballon D-OEPP is wel erg groot op de website.

Eigenlijk is de website erg onoverzichtelijk, niet echt prettig om naar te kijken.

Ik heb nog wel een verzoekje, de Churchill Dog ballon G-CDOG. Volgens mij is die van Nick Langley, die van de Minions.
Zou ik wel erg waarderen.

Gr. PEter.

Webmaster
5 jaar geleden

Hallo Peter,

Bedankt dat je het zegt.
Dat had ik zelf inderdaad ook al meerdere keren aangekaart.
Het schijnt dat wij een hele 'lastige' website hebben.
Degene die nu verantwoordelijk is voor de website kan er maar lastig mee uit de voeten en dus wordt de website binnenkort vernieuwd.
Dit is ook de reden dat nog niet het gehele programma erop staat en dat de foto's van de deelnemers nu erg onoverzichtelijk zijn.
Maar er wordt dus aan gewerkt.

Bedankt voor je suggestie van de Churchill dog. Is inderdaad een mooie ballon en wie weet een optie voor de toekomst.

Mochten er ooit nog andere dingen zijn die je storen m.b.t. tot de ballonfeesten, dan hoor ik het graag, want dan kunnen wij het misschien verbeteren.

Groet Arjen

Webmaster
5 jaar geleden

Blijkbaar is het maximale aantal antwoorden dat je kunt geven op een reactie twee, dus ik kan helaas niet reageren op je bericht, DW, dus dan maar even zo.

Ik help het je hopen van Iwi ;)

Je bent wel scherp zeg! De Rabobank en de Packhouse heb ik nog niet meegenomen op mijn site inderdaad. Dit omdat ik van beide ballonnen een andere registratie heb doorgekregen dan de ballonnen die nu op www.ballonfeesten.nl staan. Als het goed is, staan alle anderen ook gewoon op mijn website.

Peter Versleijen
5 jaar geleden

Hallo,

Ik ben nu nog een beetje aan het nakwijlen van wat er allemaal in Engeland komt.
Zoals je weet ga ik dit jaar naar het Midlands Air Festival.
Helaas heb ik pas nu de site van de ballonfeesten bekeken.
Ook niet verkeerd wat daar komt.
Over Iwi the Kiwi gesproken die komt wel in Engeland,
misschien nog een deal sluiten. Engeland naar Joure is niet zo ver.
Moeten we zoals in Leeuwarden ook een trap meenemen om onze plaatjes te kunnen schieten.
Volgens mij wordt het gewoon een mooi ballon jaar.

Webmaster
5 jaar geleden

Hallo Peter,

Ja, dat is echt niet meer normaal wat er allemaal naar het Midlands Air Festival gaat. Dat zal genieten worden. Maak maar een mooie foto van de vos, dat is mijn favoriete ballon namelijk ;)
Ik denk dat als je daar eenmaal bent geweest, alle Nederlandse ballonfestivals je daarna tegen zullen vallen.
Herman komt ook naar het Midlands Air Festival, dus wie weet legt hij een lijntje met de piloot van Iwi the Kiwi voor volgend jaar.
Laten we dat hopen dat het een mooi ballonjaar wordt, inderdaad.

DW .
5 jaar geleden

Zag idd al de site ge-update , Buster en Busby dus van dat bedrijf . Had al vermoeden dat hun de Britten waren waar je het eerder over had met Peter over had , leuke ballonnen ! De Emoji ballon is vrij nieuw een mooie primeur voor Joure , de box met de draak is leuk en dat gekke mc donalds ding heb ik niks mee haha . Maar zag ook 2 oudere gewone ballonnen die hebben mijn interesse gewekt , de groene PH-AIR (die al eerder is geweest niet zoveel jaar terug ) en die Cameron uit ik gok 1991 . Blijf stiekem hoop houden dat Iwi the kiwi Joure eens aandoet vind dat een super leuke special , nu je het over een speciaal land hebt dan ga ik gewoon vol mijn punten op Iwi voor 2019 zetten ! Leuk weer eens een update te lezen hier !

Webmaster
5 jaar geleden

Ja, Herman heeft een paar leuke ballonnen vastgelegd. Een groot gedeelte van de ballonnen is nog nooit in Joure geweest, dus dat is voor alle ballonspotters ook mooi.
Wie weet dat Iwi the kiwi ooit nog eens naar Joure komt, maar voor 2019 zou ik er niet op rekenen, helaas...
Er komt dus wel een ballon uit een ander 'vreemd' land, maar zoals gezegd, daarover later meer.
Zodra er weer iets meer te melden is, komt er uiteraard weer een update op de site!

DW .
5 jaar geleden

Haha ik hou de hoop , dacht vorig jaar al van ja ik weet het zeker Iwi komt . Maar nee toen ook niet , midslands is prachtig met veel oude special shapes

Zag dat er op de site van de ballonfeesten nog een paar stonden die jij niet heb meegenomen naar jou site , zit daar nog een reden achter ?

Peter Versleijen
5 jaar geleden

Hallo DW en Arjen,

Ik heb geen idee welke 2 ballonnen jullie bedoelen, maar de motor en van Gogh die kennen we ondertussen wel. Verandering van spijs doet eten. Toch zit het festival wel in de lift. Randgebeuren vind ik een goede zaak. Als naar andere festivals kijkt die hebben zelfs een kermis bij. Zelf ga ik dit jaar naar het Midland air festival in de UK. Kijken wat ze dit jaar hebben. Ook een goede zaak is de gratis toegang. Komt de omzet en het festival wel ten goede.


Gr. Peter

Webmaster
5 jaar geleden

Hallo Peter,

Ik kan je verzekeren dat er in ieder geval een redelijk aantal Specials naar Joure gaan komen die nog nooit bij de Ballonfeesten geweest zijn.
Zo heb ik naast de twee ballonnen waar DW en ik het over hadden (die overigens nog niet officieel zijn), de bevestiging gekregen dat er twee Engelse Specials komen die nog nooit in Joure geweest zijn (ze zijn weleens op een ander Nederlands festival geweest).

Veel plezier op het Midland Air Festival, Peter!
Hopelijk mag ik je ook in 2019 in Joure begroeten!

Groet Arjen

DW .
5 jaar geleden

Ballonfeesten 2019 , het is top (gok dat Kleinsmit zelf ook met 1 van de specials naar Metz wil .. ) dat het eindelijk niet samenvalt en er een slaatje kan worden geslagen eruit . Heb naast van Gogh en de motor nog 2 ballonnen waarvan ik gok dat die komen , hoop dat het eens beter geregeld is en het weer een beetje flair heeft van hoe het vroeger was , afgelopen jaren de ballonfeesten waren best wel een aanfluiting als ik het zo zeggen mag... . Communicatie was vorig jaar ook niet helemaal top..

Ben erg benieuwd naar de deelnemers dit jaar !

Webmaster
5 jaar geleden

Dat hoop ik ook! Ten opzichte van 2016-2017 is er al een lichte stijgende lijn waarneembaar, dus ik heb goede hoop dat het dit jaar nog beter wordt!

Als we over dezelfde twee ballonnen spreken, dan heeft de piloot van die twee ballonnen via Facebook volgens mij al min of meer toegezegd dat hij gaat komen, dus daar ga ik dan ook maar vanuit. Al heb ik nog geen officiële bevestiging van het bestuur.

Er is wel gesproken over dat het weer een beetje terug moet naar hoe het vroeger was, dus ik ben ook erg benieuwd!

DW
5 jaar geleden

Zeker maar net als op zondag perfect weer en vele shapes al naar huis , zo zonde en jammer . Eten voor piloten en crew + vrijwilligers vond ik onder de maat , er was niet genoeg voor iedereen dus hop op rantsoen terwijl de vips veel meer hadden en die waren niet de hoofdacts dat zijn nog altijd de piloten/crew met hun ballonnen . Wou je van bepaald iets meer kreeg je net geen tik op je vingers ,dat is zeker anders geweest afgelopen jaren .

Haha gok van wel , heb die man met de piraat in warstein al een keer gezien ben benieuwd naar de ezel.

Klinkt goed , Herman is op een goede koers en hopelijk kan hij de reputatie van de ballonfeesten weer wat opkrikken. Zal mij benieuwen !

Webmaster
5 jaar geleden

Daar heb je helemaal gelijk in! Het was écht zonde dat er zondag al Specials naar huis waren.
Eten had ook beter gekund, inderdaad. Verschil tussen het eten van de vips en het eten van de piloten/crew/vrijwilligers was inderdaad best groot.

Peter Versleijen
6 jaar geleden

Hallo Arjan,

Ik ben naar Oldenzaal geweest alleen maar omdat Gary Moore met de Uit er was. Qua deelnemers veld vond ik deze beter dan Barneveld. Helaas geen tijd voor de Ballonfiesta. Zoals je al schreef is Barneveld meer een ballonfeest dan een festival met veel rand gebeuren. Ik geef op dat punt ook de voorkeur aan Oldenzaal. Probeer wel altijd naar beide festivals te gaan. Naar mijn mening heeft Oldenzaal gewonnen dit jaar, gevolgd door Joure en Barneveld. Dan hebben we nog St-Niklaas en Warstein volgende week. 2 festivals met heel veel rand gebeuren en veel Specials. Jezus komt naar Warstein, aangename verassing.

Gr. Peter.

Peter Versleijen
6 jaar geleden

Dag Arjan,

De ballonfeesten zitter er helaas al weer op, ben 3 dagen geweest, ik had toch 2 punten die wel voor verbetering vatbaar zijn. Eén van die punten weet je al en dat is de berichtgeving over het wel of varen van de ballonnen, er komen best veel bezoekers die niet uit Friesland of Joure komen, als die mensen voor niets komen dan komen die waarschijnlijk nooit meer terug. Sterker nog die zouden het tegen anderen kunnen vertellen dat je dat niet naar toe moet gaan. Zaterdag was geen twijfelgeval, had best wel een melding uit kunnen dat er waarschijnlijk niet gevaren gaat worden. Waar ik een beetje van schrok dat waren de toiletten, hoe durven jullie daar een muntje voor te vragen, zelfs op Zondag avond nog.

Voor de rest heb ik eigenlijk best wel tevreden, mooi deelnemers veld. Mooie eet tentjes en activiteiten.

Gr. Peter

Webmaster
6 jaar geleden

Hallo Peter,

Het probleem m.b.t. tot de berichtgeving over het al dan niet varen van de ballonnen is dat er geen briefing is tot 18.30 uur.

Dan kan ik natuurlijk wel mijn eigen interpretatie gaan geven, omdat ik al langer meeloop in dit wereldje. Maar in principe heb ik natuurlijk geen enkele kennis van het weer.

Daardoor kunnen wij sowieso niet eerder dan 18.30 een inschatting van de kansen maken en ja, dat is voor heel veel mensen aan de late kant.

Als ik piloot was geweest, dan was de zaterdag voor mij in ieder geval geen twijfelgeval. Dan was ik niet gegaan. Blijkbaar was het voor veel andere piloten wel een twijfelgeval. In zo'n situatie kunnen wij moeilijk zeggen dat de ballonnen niet omhoog gaan, omdat er nog piloten waren die het wel wilden proberen.

Een muntje voor de toiletten vind ik ook schandalig. Als je er toch zo nodig aan wilt verdienen, vraag dan gewoon 20 cent o.i.d. en gratis is wat mij betreft nog beter. Een hele munt is echt veel te veel.

Graag tot volgend jaar!

Met vriendelijke groet,
Arjen Visser

Webmaster
6 jaar geleden

Hallo Peter,

Ja, dat is waar. Op veel festivals komen telkens dezelfde ballonnen. Koen Audenaert reist bijvoorbeeld ook bijna alle festivals af.
Vroeger had je dat ook wel (Keerelke en Wiefke kwamen bijvoorbeeld ook overal), maar dan was er vaak toch nog één die je nergens anders zag. Op sommige festivals is budget daarvoor gewoon weg.

In Joure hebben we dit jaar een mooi deelnemersveld, maar dat is de vorige jaren ook wel eens anders geweest...

Met vriendelijke groet,
Arjen Visser

Peter Versleijen
6 jaar geleden

Hallo Arjen,

Wat mij een beetje aan het opvallen is, is dat de meeste festivals in Nederland eentonig worden, de Motor, van Gogh en de Ufo zie je nu bijna overal. Echte festival trekkers zijn er niet meer. Ik vind het wel stoer dat jullie in Joure enkele onbekende oudjes hebben weten te strikken. Als ik het vergelijk met Grave of Assen, dan doen jullie het heel goed dit jaar. Ik denk dat ik vaak kom dit jaar.
Blijf het wel jammer vinden dat er geen Braziliaanse ballonnen komen. Blijft wel een gemis.

Groetjes Peter.

Webmaster
6 jaar geleden

Hallo Rudolf,

Ik heb het even nagevraagd over de Leeuwarder Courant-ballon.
Deze stond eerst wel op de deelnemerslijst, maar nu niet meer.

Toch acht ik de kans wel redelijk groot dat deze ballon zich ook laat zien tijdens de Friese Ballonfeesten. (Bijvoorbeeld als het te hard waait voor de motor).

Met vriendelijke groet,
Arjen Visser

Rudolf Philips
6 jaar geleden

Hallo Arjen,

Jammer inderdaad dat er geen Braziliaanse ballonnen meer het luchtruim kunnen kiezen in NL. Naar mijn mening maken ze daar misschien wel samen met de USA & GBR de mooiste & creatiefste special shapes ter wereld.

Het deelnemersveld ziet er interessant uit dit jaar! Heb er altijd wel zin in, maar ik kijk er nu wel extra naar uit na een paar mindere jaren. Als je er al een beetje op voor beschouwt dan belooft het een geweldige editie te worden! Het enigste wat misschien nog tegen kan zitten is het weer, (maar dat is iets waar je ieder jaar natuurlijk rekening mee moeten houden als ballonevenement).

Volgens de officiële website die trouwens onlangs nog is vernieuwd zal de Leeuwarder Courant ballon (PH-BJB) ook aanwezig zijn.

Met vriendelijke groet,

Rudolf Philips

Webmaster
6 jaar geleden

Ik ben het helemaal met jullie eens. Het is belachelijk als het jarenlang geen enkel probleem is dat er Braziliaanse ballonnen in Nederland varen en het nu opeens niet meer mag.

Haha, ja, de kans dat de PH-NYK ooit weer eens komt, acht ik niet zo groot.

M.B
6 jaar geleden

Hallo Arjen

Wat een mooie lijst , oude bekende maar toch ook meerdere nieuwe voor Joure! Als de PH-NYK gewoon weer eens kwam , maargoed die ligt in Albanië haha .

Ik stoor mij ook eraan , ze hebben hier al vaker gevaren dus waar is het probleem nou . Jammer en spijtig dat het zo moet

Peter Versleijen
6 jaar geleden

Hallo Arjen,

Toch blijf ik me storen dat de Braziliaanse ballonnen niet meer mogen varen in Nederland, In andere landen zoals België, Duitsland en Engeland mogen ze wel varen. We zitten toch in de EU, alle regels gelden toch voor iedereen.
Of moeten we weer het braafste jongetje van de klas zijn?
gr. Peter

Webmaster
6 jaar geleden

De deelnemende ballonnen van de 33e Friese ballonfeesten heb ik nu online gezet.

Op dit moment staat Angry Bird daar niet bij, maar wie weet komt er nog een verrassing.

Het zou best eens kunnen dat Angry Bird hier ergens is opgeslagen. Pas geleden heeft hij in ieder geval gevaren in Engeland. Maar voorlopig staat hij dus niet op de lijst voor dit jaar.

MB
6 jaar geleden

Hallo Arjen

Nadat ik het plaatste zag ik ook opeens woody woodpecker op sociale media voorbij komen ,nu ben ik minder zeker van mijn zaak maar angry bird heeft paar jaar geleden nog gevaren in Joure / Nederland en gok dat die is blijven liggen . Woody woodpecker was het jaar ervoor aanwezig , misschien zijn ze beide blijven liggen en is de keuze voor woody gegaan of toch beide .Maar dat is afwachten , wie weet zetten ze ze beide overeind voor static show dat zou wel tof zijn

Webmaster
6 jaar geleden

Hoi MB,

Dat is Woody Woodpecker, volgens mij, en niet Angry Bird.

Groet Arjen

M.B
6 jaar geleden

Goedenavond

De angry Bird mag niet meer varen in NL maar ligt nog bij Kleinsmit , geloof dat hij hem voor static show overeind wil laten zetten

Tot dusver klinkt het allemaal goed alleen wat kleine puntjes kan ik mij niet helemaal in vinden ( terrein indeling etc ) , CH is wel een meevaller en je hebt geen concurrerende evenementen dit jaar ..

Webmaster
6 jaar geleden

Hallo Peter,

Bedankt! Leuk dat je eraan denkt.

Oké, dat bericht van Herman Kleinsmit heb ik niet gezien.
Misschien is het ook wel verwijderd, omdat het bericht niet de juiste informatie bevatte.
Want op de deelnemerslijst die ik eergisteren gezien heb, stond geen Angry Bird.

Wellicht dat die uiteindelijk wel komt hoor, Herman Kleinsmit regelt de ballonnen per slot van rekening zelf, maar dan was dat eergisteren nog niet bekend.

Het wordt in ieder geval een leuk festival dit jaar.
Zeker een bezoekje waard, zou ik zeggen.

Met vriendelijke groet,
Arjen Visser

Peter Versleijen
6 jaar geleden

Hallo Arjen,

Nog gefeliciteerd met je verjaardag, ik zag vanmiddag een bericht van Herman Kleinsmit voorbij komen met nog enkele ballonnen voor de Ballonfeesten, maar volgens mij was dat een beetje te vroeg omdat ik het bericht niet meer kan vinden, daar stond de Molen en Angry birt bij, dacht ook van Gogh gezien te hebben maar dat weet ik niet meer.

Zou wel mooi zijn een Special Shapes festival.

Gr. Peter

Webmaster
6 jaar geleden

Goedemiddag meneer Philips,

Ja, het zit er goed uit.

Ik heb de deelnemerslijst al in mogen zien en die bestaat op dit moment uit 35 ballonnen waarvan 16 Special Shapes.

De Friesland ballon en de Van Gogh maken inderdaad deel uit van het deelnemersveld voor 2018.

Hopelijk profiteert Joure inderdaad van CH 2018. Het is echter niet zo dat Joure speciaal hiervoor extra zijn best heeft gedaan.

Met vriendelijke groet,
Arjen Visser

Rudolf Philips
6 jaar geleden

Goedemorgen Arjen,

Volgens de berichten die ik hier op de website lees is de organisatie tot nu toe goed bezig geweest met het voorbereiden van de komende editie van de Friese Ballonfeesten! Het binnenhalen van diverse Special Shapes uit binnen en buitenland lijkt nu veel soepeler te gaan dan in de vorige jaren.

Het deelnemersveld wordt naarmate de tijd vordert steeds concreter, zo word ook de Friesland ballon (PH-JOU) weer aangeboden op (https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/frieseballonfeesten/c-3505531/boek-nu/) en kun je als VIP mee de lucht in gaan tijdens dit evenement. Op (https://2018.vanplan.nl/uitje/friese-ballonfeesten--nutsbaan-joure-37918300) wordt bovendien ook gemeld dat de special shape 'Vincent van Gogh' (PH-GOG) van de partij zal zijn in Joure.

Voor dit jaar ziet het er in ieder geval weer positiever uit dan afgelopen jaren het geval was. Misschien wil Joure zich nu extra op de kaart zetten omdat de hoofdstad van Friesland; (Leeuwarden) de culturele hoofdstad van 2018 is? Dat zal ongetwijfeld aandacht krijgen en wie weet profiteert Joure hiervan met tal van toeristen die bij dit evenement een kijkje willen nemen.

Met vriendelijke groet,

Rudolf Philips

Webmaster
6 jaar geleden

Hallo Peter,

Ik ben blij dat jouw favoriet komt! Zelf ben ik ook heel blij dat het deelnemersveld erop vooruit is gegaan ten opzichte van de laatste twee jaar.

Tja, waarom zo'n verschil met vorig jaar...
Ik zit er nu bij, natuurlijk ;)

Nee hoor, grapje. Het heeft verschillende redenen, denk ik.

1. Ze hebben geen last van LMAB
2. Herman Kleinsmit heeft veel contacten over de hele wereld.
3. De organisatie is nu eens een keer op tijd begonnen met het vastleggen van ballonnen.
4. De piloten die vorig jaar naar de ballonfeesten zijn geweest, waren heel enthousiast. Dat werkt natuurlijk aanstekelijk op andere piloten.

Hopelijk lukt het om iedere dag 35 ballonnen op te laten stijgen. Herman Kleinsmit doet in ieder geval zijn best.

Nu maar hopen op mooi weer.

Met vriendelijke groet,
Arjen Visser

Peter Versleijen
6 jaar geleden

Hallo Arjan,

Jullie zijn goed bezig, het Swiss Shapes team komt met mijn favoriet, de badminton Shuttle. Ik lees op de website dat er al 12 specials zijn.
Waarom z'n draai van 180 graden, is wel een verschil met vorig jaar.

gr. Peter.

Peter Versleijen
6 jaar geleden

Hallo Arjen,

Dank je voor de snelle reactie.
Johan Hetebrij is toen een discussie begonnen op FB.
Veel reacties toen, ook van Filipe Tostes en die was niet blij.

Lijkt erop dat de Ooievaar en kangoeroe's ook niet meer mogen varen.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1654042721302175&set=a.140073199365809.13033.100000893896484&type=3&theater.

Gr. PEter

Webmaster
6 jaar geleden

Hallo Peter,

Nog eventjes geduld. Binnenkort mag ik de Specials bekendmaken.

Wat de Brazilianen betreft, geen idee.
Joure had dat probleem vorig jaar niet, omdat er geen Brazilianen kwamen, dus ik weet weinig van deze kwestie af.

Wat ik wel weet is dat de luchtvaartautoriteit de ballonnen van de Brazilianen als 'experimenteel' heeft aangemerkt.
Experimentele ballonnen zijn niet welkom in het Nederlandse luchtruim.
Wat dat betreft denk ik dus dat het probleem blijvend is.

Aan de andere kant zijn er in het verleden ook veel Braziliaanse ballonnen geweest die wel gewoon in Nederland gevaren hebben, denk aan de ooievaar, de kangoeroes en Woody Woodpecker.
Deze ballonnen zijn blijkbaar niet als experimenteel aangeduid.
Het zou vreemd zijn als bovengenoemde ballonnen nu opeens niet meer in Nederland zouden mogen varen.
Als de Brazilianen met deze ballonnen naar Nederlandse festivals komen, zie ik dus geen enkele reden waarom die ballonnen nu opeens niet zouden mogen varen.

Of de festivals er toen wat aan hadden kunnen doen, weet ik niet.

Ik hoop dat je vraag zo beantwoord is.

Met vriendelijke groet,
Arjen Visser

Peter Versleijen
6 jaar geleden

Hoi Arjen,

Ben wel erg benieuwd welke shapes het zijn.

Ik had nog een vraagje, die Braziliaanse shapes die vorig jaar niet mochten varen, was dat eenmalig of is dat blijvend. Hoorde ook dat de festivals nog wat hadden konden doen.

Gr. Peter

Bas Overvecht
6 jaar geleden

Hallo Arjen, wat is jouw mailadres om een email te sturen?

..MB
6 jaar geleden

De loco heb JE overal al gezien ondertussen, die is zowat naar elke meeting gegaan afgelopen jaar (en) . Doe dan liever het fotorolletje (PH-JEW) , het Zweedse paard is wel een gave shape. Maar klopt ze moeten maar net willen

Rating: 3.2115384615385 sterren
104 stemmen

Maak jouw eigen website met JouwWeb