Dag 1: 23 juli 2008: Na een toch ronduit dramatische 22e editie van de ballonfeesten, begon op deze dag de 23e editie. De organisatie had wat minder special shapes binnen gehaald, maar wel drie knallers die op deze prachtige openingsdag ook daadwerkelijk het luchtruim kozen. Daarover later meer. Het was zonnig weer op deze openingsdag het sein ging dan ook vroeg op groen. De Rabobank-ballon (PH-YAN) was de eerste die het luchtruim koos. Als vierde steeg de eerste grote publiekstrekker op: de taart (G-BZNZ) uit de VS. Ook de andere twee hele bijzondere ballonnen, het kathedraal (HB-QSG) en de T-Rex (G-CFRS), kozen het luchtruim. Als laatste koos de Babybell-ballon (G-BXUG) het luchtruim voor een kort hopje over de bosjes.

ballon009.jpg ballon014-1.jpg ballon017.jpg

Dag 2: 24 juli 2008: Op deze tweede dag speelde de vlagerige wind ons nog enigszins parten. Het weer was wel mooi zonnig en de meeste piloten durfden het dan ook wel aan om te gaan varen. Slechts enkele Special Shapes bleven aan de grond. Als eerste steeg de Kwikkaye-ballon op, gevolgd door de ballon van Mexx shoes (PH-MXX), als derde ging de eerste special shape omhoog: het blikje van Lipton ice tea (PH-LPT). Ook de Sinaasappel (OO-BPO), de kat (D-OMIK), de taart (G-BZNZ) en het Wiefke (PH-PUC) kozen het luchtruim. De wederhelft van het Wiefke, het Keerelke, ging niet de lucht in. Babybell (G-BXUG), de kathedraal (HB-QSG) en de T-Rex (G-CFRS) werden voor het publiek rechtop gezet.

ballon029.jpg ballon039.jpg ballon051.jpg

Dag 3: 25 juli 2008: Nadat er al twee dagen geweldig verlopen waren, werd ook de derde dag een schot in de roos. De omstandigheden waren perfect en alle ballonnen konden uiteindelijk ook het luchtruim kiezen. Als eerste vertrok de Villa Happ-ballon (PH-APP). Al snel volgde de een na de ander. Verassend genoeg was ook het condoom (PH-GGD) aanwezig. Blijkbaar wilden ze laten zien dat hij écht de lucht in kon, nadat hij vorig jaar aan de grond moest blijven. Ook ballonnen als de Vincent van Gogh (PH-GOG), Bertie Bassett (G-BZTS) en de pauw (PH-AUW) kozen het luchtruim. Als laatste was het de T-Rex die de lucht in ging.

ballon053.jpg ballon060.jpg ballon077.jpg

Dag 4: 26 juli 2008: Na drie fantastische dagen met vele ballonopstijgingen ging het op de vierde dag plots helemaal mis. Er was dan wel een flinke onweerskans, maar de flight-director was positief gestemd. Totdat er opeens een enorme rolwolk verscheen boven de Nutsbaan, het was wel duidelijk, de ballonnen gingen niet de lucht in. De regenbui zette de hele Nutsbaan blank, dit kon niet meer verholpen worden voor de laatste dag en dus ging niet alleen de vierde dag niet door, maar werd ook dag 5: 27 juli 2008 afgelast.

ballon085.jpg ballon106.jpg ballon104-2.jpg

Foto's zijn van de openingsdag.