Het ballonjaar 2022 in 10 foto's

Gepubliceerd op 11 december 2022 om 15:24

Jullie merken het aan de hoeveelheid berichten op deze website: het ballonseizoen zit erop. Zo aan het eind van het jaar kijken we aan de hand van tien foto's terug op het ballonjaar 2022.

Op 16 april werd het ballonseizoen officieus afgetrapt in Geesteren. Rien Jurg Promotions organiseerde daar de Paashaasjacht, een vriendschappelijke wedstrijd. Ondanks de sportieve wind kozen 11 ballonnen het luchtruim. 

 

 

In het voorjaar nodigde John Wijngaard van de Old Balloon Club Joure mij uit om mee te gaan naar Apeldoorn om daar enkele oude ballonnen op te zetten. Het weer was uitstekend om drie 'oudjes' weer eens op te blazen. 

 

 

 

 

In mei was het tijd voor een internationaal tripje. Een bezoek aan de ballonfabriek van Kubicek in Brno, Tsjechië. Vanwege de geheime projecten geen foto's van de enveloppes zelf, maar interessant was het zeker. 

 

Eindelijk, na twee jaar weer eens een volwaardig ballonfestival op Nederlandse bodem. De eer viel het ballonfestival in Hardenberg ten beurt. Geholpen door fantastisch weer konden de ruim 30 ballonnen iedere avond de lucht in. 

De Belgische vreemde vogel Dimitri kiest het luchtruim tijdens de Balloonfair in Staphorst op 8 juli. Ook bij dit festival werkte het weer goed mee: 35 ballonnen gingen de lucht in. 

Met het opstijgen van deze splinternieuwe luchtballon van Brouwerij Bjuster werden de Friese Ballonfeesten afgetrapt. Het was de terugkeer van Nederlands grootste ballonevenement na meer dan 1.000 dagen. 

De Ballonfeesten waren overigens een groot succes. Zeker op de vierde avond was het genieten geblazen met een strakblauwe lucht en slechts een zuchtje wind. 

Dat ik dit jaar ballonnen heb gezien tijdens de Ballonfiësta in Barneveld, mag je gerust een klein wonder noemen. Autopech maakte een bezoekje op donderdag onmogelijk en op vrijdag viel er regen. Gelukkig waren de piloten vastbesloten om het massaal toegestroomde publiek (met paraplu's) een mooie show te geven.

Een mystieke nightglow met maar liefst vier Special Shapes, soms heeft regen ook wel zijn voordelen. 

Het seizoen werd afgesloten in Oldenzaal, bij Twente Ballooning. Dat evenement had weinig geluk met het weer, maar gelukkig konden op de eerste avond wel alle ballonnen het luchtruim kiezen.

 

Wat was jouw hoogtepunt van dit ballonseizoen?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.