Hier moet je op letten bij de 36e Friese Ballonfeesten

Gepubliceerd op 25 juli 2023 om 15:50

Woensdag is het eindelijk zover: dan begint de 36e editie van de Friese Ballonfeesten. In dit artikel nemen we je mee langs alle ballontechnische highlights. 

De weersverwachtingen zijn matig, maar toch houden we goede hoop dat er op de meeste avonden gevaren kan worden. Op de eerste avonden worden er tussen de 25 en 30 ballonnen verwacht. In het weekend tussen de 30 en 35. 

Ochtendvaarten

Opvallend is dat er op vrijdag en zaterdag ook 's ochtends gevaren wordt. Hoeveel ballonnen daarin acte de presence gaan geven, is nog niet bekend. 

In totaal doen er 40 heteluchtballonnen mee aan de Friese Ballonfeesten. 15 daarvan hebben nog niet eerder meegedaan aan het festival. 

Special Shapes

Er doen acht Special Shapes mee. Vijf van hen komen voor het eerst naar Joure, namelijk de poedersuikerbus (HB-QYZ), Morris the Donkey (PH-TSS), Prince (PH-GDG), MR. Globie (PH-GLO) en Ignis de draak (PH-MAM). 

De ballonnen komen uit Nederland, België, Duitsland en Zwitserland. Bij de modelballonnen zit ook nog een Luxemburger. Het is voor het eerst sinds 2000 dat er geen gasten uit Engeland komen. 

Laten we hopen dat het weer beter wordt dan voorspeld. Een mooie ballonweek toegewenst!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.