Wat mogen we verwachten van het ballonseizoen 2024?

Gepubliceerd op 28 januari 2024 om 21:03

Het is rustig wat ballonvaren in Nederland betreft. Veel piloten zijn in de winterstand. Anderen zoeken hun heil in de sneeuw of juist de zandbak. Maar langzaamaan is ook hier het vooruitkijken op het ballonseizoen begonnen. Wat mogen we dit jaar verwachten? We zetten het op een rijtje.

Ballonfestijn Westerhaar - 24 mei

Een gloednieuw ballonfestival om het jaar mee te beginnen. In het Overijsselse Westerhaar stijgen op 24 mei rond de 15 ballonnen op bij mooi weer. Er zijn al veel ballonnen uit de vloot van Rien Jurg Promotions aangekondigd en ook de Belgische Special Shape Funny Bunny (OO-BXV) is al bevestigd.

Ballonfestival Hardenberg - 27 tot en met 29 juni

Het eerste meerdaagse ballonfestival van Nederland is van 27 tot en met 29 juni in Hardenberg. Vorig jaar was het een enorm spektakel met veel meer Special Shapes dan in de jaren daarvoor. Wij hopen dat het evenement de lijn van vorig jaar doortrekt. 

Friese Ballonfeesten, Joure - 24 tot en met 28 juli

Ook dit jaar staan de Friese Ballonfeesten weer op het programma. Hopelijk werkt het weer wat beter mee dan vorig jaar toen twee van de vijf dagen afgelast werden. We zijn zeer benieuwd welke ballonnen dit jaar deelnemen. 

Ballonfestival Grave - 9 en 10 augustus

Vorig jaar teruggekomen op de ballonkalender en ook dit jaar staat het festival op de agenda. In het Noord-Brabantse Grave stijgen bij goed weer zo'n 35 ballonnen op.

Ballonfiësta Barneveld - 21 tot en met 24 augustus

Het oudste nog lopende ballonevenement van Nederland hoopt dit jaar zijn 40e editie te beleven. We zijn heel benieuwd hoe het jubileum wordt gevierd. 

Twente Ballooning Oldenzaal - 21 tot en met 24 augustus

Dit jaar worden de ballonevenementen in Barneveld en Oldenzaal tegelijkertijd gehouden. We zijn benieuwd welke ballonnen voor Barneveld kiezen en welke piloten het prachtige Hulsbeek verkiezen. 

Verder staat in 2024 ook het wat kleinere Gemerts Ballonfestijn weer op de planning. Of de Balloonfair in Staphorst dit jaar ook weer terugkomt, is nog niet bekend. 

Reactie plaatsen

Reacties

John wijngaard
3 maanden geleden

Hellaas geen warsteiner internationaal montgolfiade