Hoe de Ballonfeesten eruit zouden hebben gezien

Gepubliceerd op 22 juli 2024 om 16:56

Het blijft een lastig te verteren boodschap: de Friese Ballonfeesten gaan dit jaar niet door. Als je kijkt naar het mooie weer van de afgelopen dagen zou je het niet zeggen, maar de Nutsbaan is te nat, het veld is verzadigd. Bij één buitje zou het hele terrein veranderen in een grote modderpoel, en daarop kun je geen Ballonfeesten houden. 

Het is ontzettend jammer, want deze editie zou een groot spektakel worden. Toegegeven, qua Special Shapes was het allemaal wat magertjes vergeleken met andere evenementen, maar toch stond er een prima line-up, met onder meer de Vliegende Hollander (PH-RUM), de kachel (HB-QYO) en de uil (PH-UIL). Ook deze versies van Calimero (OO-BIE) en de smurf (OO-BYO) waren niet eerder in Joure te zien. 

Voor de openingsavond had de organisatie groots uitgepakt met parachutisten en een dj die zou spelen vanuit een ballon. Bij goed weer zouden er die dag 30 ballonnen omhoog zijn gegaan. Ook op de andere dagen stonden er ongeveer 30 ballonnen ingepland. 

Daarbij komt nog dat er op vrijdag- en zaterdagochtend ook gevaren zou worden. Ongeveer tien ballonvaarders waren van plan om van deze mogelijkheid gebruik te maken. 

Maar helaas kwam het zover niet. In Park Heremastate in Joure wordt wel het muziekprogramma gehouden. Hopelijk komen daar veel mensen op af, zodat de Ballonfeesten in 2025 wel terug kunnen komen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb