Oldtimers, een retourtje en op jacht naar ballonnen

Gepubliceerd op 28 juli 2024 om 22:44

Wat een ballonavond! Het begin was nog moeizaam: er gingen geruchten dat er een behoorlijk aantal ballonnen gezamenlijk zou opstijgen. Ik heb op veel plekken noordelijk van Joure gekeken, maar niets te vinden. 

Uiteindelijk toch uitgekomen op het veldje achter de Nutsbaan, waar John Wijngaard van de Old Balloon Club Joure bezig was met twee ballonnen. Ik was nog net op tijd om een foto te maken van de PH-RDE. 

Toen John bezig was met zijn andere luchtballon, verschenen ook andere ballonnen aan de hemel. Allereerst de Warsteiner-ballon (PH-BYR) en de Bayerische Dachdecker-ballon (PH-RIF, ex D-OFIR). 

In de verte was ook de Asito (PH-VRM) te zien, net als de Leeuwarder Courant (PH-BJB). Die laatste ballon ging alle kanten op in de lucht. Het leek alsof de passagiers een retourtje hadden geboekt.

Ondertussen was John druk bezig met de PH-LJP. Deze ballon wilde ik heel graag nog eens zien, omdat ik daar nog nooit een foto van heb gemaakt. Bedankt John, dat je hem wilde opzetten!

Na deze mooie oldtimer verschenen toch de ballonnen van de groepsopstijging aan de horizon. En dus ging ik op jacht om ze allemaal te spotten. Brouwerij Bjuster (PH-BBB) kreeg ik er niet beter op dan op onderstaande foto (meest rechts).

De Ee Stairs (PH-MAD) kreeg ik te pakken, terwijl hij laag over Joure voer. 

De Hays (PH-AYS) ging mooi over me heen bij mijn spottersplek op het industrieterrein.

Voor de Stichting Hoogvliegers (PH-TVD) moest ik even een sprintje trekken. 

De Brunel (PH-BNL) bracht me naar de parkeerplaats van de McDonald's.

Daar zag ik ook de Oostappen Groep (PH-PGO), die daar in de buurt de landing inzette. 

Het slotakkoord was voor Poiesz supermarkten (PH-POI).

En zo kwam er een einde aan de 'Friese Ballonfeesten'. Na deze mooie dagen moeten we maar niet te veel nadenken over hoe geweldig het evenement zou zijn geweest. Ik heb in ieder geval toch een paar hele mooie ballonavonden beleefd. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.