Wat willen jullie graag zien op deze site?

Gepubliceerd op 15 november 2019 om 19:49

Jutrijp - Deze website werd in 2010 opgericht. Destijds was de site een soort blog over de deelnemers van de Friese Ballonfeesten. En dat waren er nogal wat, want dat jaar deden er ruim 125 ballonnen mee voor de 25ste editie van het festival. Bijna 10 jaar later is deze site nog steeds in de lucht en we zijn niet van plan om de site binnenkort op te geven. In dit artikel een korte terugblik op het verleden en een vooruitblik naar de toekomst.

In de eerste jaren van www.ballonfanarjen.jouwweb.nl waren er vooral foto's te vinden van gespotte luchtballonnen en nieuws over de deelnemers van dat jaar. Na een korte periode van inactiviteit in 2012-2013 werd er weer volop leven geblazen in de site met als nieuw doel: alle deelnemers van de Friese Ballonfeesten ooit verzamelen als een soort archief.

In 2015 nam dit een vlucht, nadat ik verschillende archieven van anderen in mocht kijken. Zo hebben in de loop der jaren onder andere Minne Minnesma, Cornelis Bouwman, Johan Hetebrij, Bill Teasdale, Wigger Feenstra, Kevin Boon en Graham Bann mij geholpen met het vullen van deze site. Johan Hetebrij heeft zelfs aangegeven mij te kunnen helpen met het compleet maken van het archief. Wij zijn in afwachting van de resterende informatie en zodra die binnen is, zal het geïntegreerd worden in de site. 

Ophef zorgt voor bezoekersrecord

In de jaren 2016-2017, tijden waarin het niet zo goed ging met de Friese Ballonfeesten, nam het aantal bezoekers van deze website sterk toe. Vanuit de organisatie kreeg ik weleens het verwijt dat ik erg kritisch schreef, maar soms is een kritische blik nou eenmaal nodig. In 2018 sloot ik me aan bij de organisatie van de Friese Ballonfeesten. Ik werd 'gescout' door Douwe Bijlsma die mij graag bij het mediateam wilde hebben. Hierdoor kon ik af en toe primeurs melden op deze site en weten trouwe volgers van deze site het laatste nieuws soms eerder dan via de officiële kanalen.

Wat brengt de toekomst?

Dat is een vraag waarop niemand het antwoord weet. In ieder geval zou ik het deelnemerarchief in de komende jaren, misschien al volgend jaar, compleet willen maken. Uiteraard zal ik ook het laatste nieuws over de Friese Ballonfeesten melden op deze site. Daarnaast wil ik jullie, lezers van deze site, vragen waar jullie graag over willen lezen op deze site. Suggesties zijn altijd welkom. Je kunt ze hier achterlaten in een reactie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb