Tipje van de sluier over de deelnemers van 2020

Gepubliceerd op 25 januari 2020 om 10:24

Voor we het weten, zijn we alweer toe aan de Friese Ballonfeesten van 2020. De deelnemerslijst begint al goed vorm te krijgen. Sterker nog: al 35 ballonnen hebben hun deelname aan de Ballonfeesten bevestigd en er komen nog meer bij! In dit artikel geven we een paar exclusieve tipjes van de sluier.

Internationaal spektakel

Naast een aantal Nederlandse deelnemers, zal er ook dit jaar een groot aantal Britten aanwezig zijn in Joure. Naast deze ballonnen uit het Verenigd Koninkrijk, hebben ook Belgen, Duitsers en Zwitsers zich opgegeven. Bovendien komt er een ballon uit Brazilië.

Wat we al wisten

Eerder werd al bekend dat acht Special Shapes zeker naar Joure komen dit jaar. Dit ging om Babette, het borstbollenblik, de kat, de piraat, de ezel, de baby dinosaurus, Stratolini en Ronald McDonald. De komst van die laatste ballon hangt echter nog van een paar zaken af en is dus nog niet 100 procent zeker, maar bij de Ballonfeesten gaan ze ervanuit dat het rondkomt. 

Blijft het daarbij qua Special Shapes?

Zeker niet! Naast de inmiddels bekend gemaakte ballonnen, komen er nog zeker zes andere Special Shapes. Eén van die piloten heeft aangegeven zeker met een Special te komen, maar met welke is nog onzeker. Zo staat dus vast dat er minimaal 14 Specials naar Joure komen, maar mogelijkerwijs worden het er zelfs nog meer. Momenteel lopen er onderhandelingen met nog zeker vier piloten van speciale ballonnen. Het zou dus zomaar kunnen dat we rond de 20 specials mogen begroeten in Joure dit jaar.

Nieuwe gezichten

22 van de 35 ballonnen die nu vaststaan, waren er vorig jaar ook. Dan zijn er nog 3 ballonnen die voor 2019 weleens zijn geweest. De overige 10 ballonnen maken hun debuut op de Friese Ballonfeesten, dus deze editie zal voor ballonspotters ook zeker interessant zijn!

Op welke ballonnen hopen jullie nog?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.