Focus op: de PH-CAP en de PH-PUC

Gepubliceerd op 16 juni 2020 om 13:44

Oons Keerelke en oons Wiefke, oans Kearlke en oans Wyfke, ons Kereltsje en ons Wiefke; de correcte spelling van deze twee ballonnen is me na al die jaren nog steeds niet duidelijk. Toch gaan we vandaag de focus leggen op dit romantische stelletje.

In 1997 maakte Cameron Balloons het gezicht van een mannetje. De PH-CAP was een vrolijk jongetje met een petje op. Aanvankelijk stond op die pet 'de grote één', waar dit aan refereert is mij niet helemaal duidelijk. De ballon kwam terecht bij Bert ter Hort uit Enschede.

In datzelfde jaar was de ballon meteen te bewonderen in Joure. En ook in 1998 en 1999 was Ter Horst met de PH-CAP te gast.

Maar alleen is ook maar alleen en dus gaf Ter Horst Cameron Balloons de opdracht om een meisje te bouwen, de PH-PUC. De vonk tussen de twee sloeg over en zo ontstond misschien wel het meest romantische stelletje in de ballonvaartgeschiedenis.

In 2001 waren beide ballonnen voor het eerst samen in Joure te zien. Dit viel blijkbaar zo in de smaak dat ze daarna tot en met 2008 ieder jaar terugkwamen.

Ballonfeesten29-07-04065.jpg

Ballonfeesten29-07-05037.jpg

Ballonfeest2006dag1098.jpg

Vaak steeg het koppel samen op, maar soms ook weleens alleen.

ballon095-1.jpg

Ballonfeesten28-07-04055.jpg

Maar ze zouden de rest van hun leven bij elkaar blijven.

Ballonfeest28-07-06175.jpg

De ballonnen werden later verkocht aan een ballonvaarder uit Groot-Brittannië. Het schijnt dat het stel nu geniet van hun welverdiende oude dag in Canada. 

Wederom dank aan Wigger Feenstra voor de foto's en dank aan Jesse Waterlander voor het idee om deze ballonnen in de spotlights te stellen. Wie willen jullie in de hoofdrol zien tijdens de volgende aflevering?

Reactie plaatsen

Reacties

Anoniem
4 jaar geleden

De Göteborgs Posten krant zou ik graag zien , eventueel de beide smiley ballonnen (SML - NYK) en de Joure groet u niet te vergeten, vergeet ongetwijfeld nog wat shapes.