Ode aan Minne Minnesma

Gepubliceerd op 9 juli 2020 om 12:00

De Friese Ballonfeesten zouden normaalgesproken volop bezig zijn geweest. Door de coronacrisis komt dat er echter niet van. Daarom kijk ik deze week terug op mooie ballonherinneringen. Vandaag een ode aan Minne Minnesma.

Maandag hebben jullie al kunnen lezen dat Minne Minnesma mij indirect besmet heeft met het ballonvaartvirus. In 2012 maakte ik mijn eerste ballonvaart in de PH-MMC met Minnesma als piloot. De Jouster loopt als een rode draad door mijn ballonbelevenissen. 

Minnesma is een man met een bepaalde standaard. Hij wil zijn passagiers de volledige ballonvaartervaring geven. Is het weer niet perfect, dan gaat hij niet. Minnesma kan bijzonder goed vertellen en heeft altijd wel een paar anekdotes klaar. 

In 2016 kreeg ik allerlei oude spulletjes van de Friese Ballonfeesten van hem in bruikleen. Destijds was nog niet zeker of er dat jaar wel Ballonfeesten zouden zijn. Als mede-oprichter van de Friese Ballonfeesten ging dat hem aan het hart. In een gesprek met het bestuur van toentertijd opperde hij om het festivalterrein gratis toegankelijk te maken. Zo zouden er meer bezoekers komen en zou de schwung weer terugkomen. We weten allemaal dat deze wijzigingen inmiddels zijn doorgevoerd en dat het nu een enorm succes is.

Minnesma is de laatste jaren aan het afbouwen in de ballonvaart. Vorig jaar werd zijn bedrijf Loftsiler verkocht, Minnesma zou wel als piloot actief blijven. Of hij na de coronacrisis weer de lucht in zal gaan, is volgens mij maar de vraag. Het is tijd voor de nieuwe generatie. 

Al met al vind ik Minne Minnesma een uitstekende piloot, met een geweldige instelling. Hij is uiterst sociaal en heeft ook nog een goed gevoel voor humor. Een ballonvaart maken bij Minne Minnesma is een ervaring, chapeau!

Reactie plaatsen

Reacties

john
4 jaar geleden

aan humor komt minne niet te kort .Is ook een eer om 2 oude ballonnen te hebben PH-MMJ PH-MMF