Terug naar de Ballonfeesten van 1991

Gepubliceerd op 2 augustus 2020 om 12:01

We gaan terug naar 1991. De Friese Ballonfeesten zijn inmiddels een begrip geworden. Nederlands grootste ballonevenement heeft al vijf succesvolle edities achter de rug. Vriendenclub de Vlecke is erop gebrand om ook de zesde editie goed te laten verlopen.

Schermopname118.png

Bron: www.dekrantvantoen.nl

De Ballonfeesten kende blijkbaar een rustige aanloop in 1991, want er werd weinig over geschreven. Op 31 juli 1991 werd de openingsavond gehouden. Het weer leek niet al te best. De hele dag viel er zo nu en dan regen, maar tegen de avond knapte het weer op. Wedstrijdleider Henk Haarhuis kon melden: "Weinig wind en hier en daar een bui." 

Commissaris van de Koningin, Hans Wiegel, mag de Friese Ballonfeesten dit jaar openen en doet dat door middel van een kanonschot. De buien draaien ondertussen om Joure heen. De Friese Ballonfeesten hebben mazzel, de ballonnen kunnen omhoog.

Net als vorig jaar vertrekt de Friesland-ballon als eerste. Special Shapes zijn er dit jaar natuurlijk ook. Zoals Bob Nieuwenhuizen met zijn ballon met uitstekende kachels (PH-JUT). 

Schermopname119.png

Bron: www.dekrantvantoen.nl

De organisatie pakt ook steeds meer uit met artiesten. Zo is in 1991 Brotherhood of Man uitgenodigd. Deze band wist enkele jaren daarvoor zelfs het Eurovisie Songfestival te winnen. 

20200727_113219.jpg

Na vijf dagen feest concludeerde de organisatie dat de Ballonfeesten succesvol waren geweest. Er kwamen tussen de 41.000 en 42.000 mensen naar de Friese Ballonfeesten. Daarmee werd een nieuw bezoekersrecord neergezet. Erik Bosman kroonde zich dit jaar tot winnaar. De Amsterdammer ging naar huis met een special klok, gemaakt door de Jouster klokkenmakerij.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb