Terug naar de Ballonfeesten van 2007

Gepubliceerd op 3 september 2020 om 16:42

De Friese Ballonfeesten waren in 2007 toe aan de 22e editie . Het weer werkte niet goed mee. De 22e editie ging daarom de boeken in als één van de slechtsten ooit en dat terwijl er nog zulke mooie ballonnen waren vastgelegd.

20200824_151835.jpg

20200824_151846.jpg

Vanuit de Verenigde Staten kwam er een boerderij over. 'Old McDonald's Farm' is een rode boerderij met uitstekende dieren en een boer. 

Een andere imposante luchtballon is de 50 meter hoge Bertie Bassett. Een mannetje van Engels drop van dropfabriek Bassett's. Het startgeld van de ballon ging naar verschillende goede doelen. 

De piloot van de locomotief nam dit jaar ook de Brandenburger Tor mee naar Joure. Dit historische icoon is voor de tweede maal in Joure te zien. 

Verder kwam de clown uit Duitsland voor de eerste maal naar de Friese Ballonfeesten. 

De Special Shape Stratolini kwam niet opdagen. Het wijnpak, de kikker en Kinno zagen we deze week ook niet, al komt dat vermoedelijk door het weer.

Op bovenstaande deelnemerspagina springt natuurlijk ook het vraagteken in het oog. Dat bleek 's werelds grootste condoom te zijn. Het 34 meter hoge gevaarte vroeg aandacht voor een groeiend soa-probleem. 

Ook Babybel (G-BXUG) liet tijdens de Ballonfeesten even zijn gezicht zien. 

De Nutsbaan was door de vele regen een week eerder al in slechte staat. Toch verliep de openingsavond redelijk probleemloos. Behalve de Kinno gingen alle ballonnen de lucht in. Het was meteen al het hoogtepunt van de week, want de andere dagen stegen er telkens minder ballonnen op.

Afbeelding137-1.jpg

Afbeelding143-1.jpg

Afbeelding149-2.jpg

Afbeelding150-1.jpg

Afbeelding152.jpg

Afbeelding157-2.jpg

Afbeelding159.jpg

Afbeelding169-3.jpg

Afbeelding170-3.jpg

Afbeelding178.jpg

Afbeelding181-5.jpg

Afbeelding187-1.jpg

Op de tweede avond stond er veel te veel wind en bleven alle ballonnen aan de grond. Een dag later was er weer veel wind, maar tien piloten besloten toch een vaart te gaan maken.

Dag 4 was wel positief. Op de meeste Specials na kozen alle ballonnen het luchtruim. Het condoom werd geprobeerd recht te zetten, maar dit lukte niet. Aan de nightglow deden de Specials mee die niet zijn gaan varen: de locomotief, de Brandenburger Tor, Old McDonald's Farm, Bertie Bassett en Babybel. 

Op de slotdag kozen alleen Pieter en Johannes Kooistra, Ad Roza en René Elgersma het luchtruim. 

Voorzitter Jolle Jonker zwaaide na tien jaar af. Hij gaf het stokje door aan Gert van der Wiel. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.