Effect van de Brexit: Britse piloten niet meer welkom op Europese festivals?

Gepubliceerd op 4 februari 2021 om 10:54

Ballonvaarders uit het Verenigd Koninkrijk zijn traditioneel goed vertegenwoordigd op de Friese Ballonfeesten. Dit zou in 2021 weleens helemaal anders kunnen zijn. Niet alleen zijn er moeilijkheden met betrekking tot reizen door het coronavirus. De Brexit zorgt er ook voor dat Britse piloten mogelijk niet meer mogen varen in Europa.

Britse Piloten die geen Class 2 medische verklaring hebben, zouden niet meer in Europa mogen varen, dat stelt althans Tony Shields in de Facebookgroep 'British Ballooning'. De Britse Civil Aviation Authority (CAA) is uit het Europees Agentschap voor de Veiligheid van de luchtvaart (EASA) gestapt. Dit is het gevolg van het feit dat het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie is gegaan.

Voor piloten die een Class 2 medische verklaring hebben, lijkt er niets aan de hand. Voor zover ik begrepen heb, is zo'n verklaring niet de standaardverklaring die je krijgt na een medische keuring. Een significant aantal Engelse piloten beschikt daarom niet over een Class 2. 

Herman Kleinsmit laat weten donderdag te spreken met de Inspectie Leefomgeving en Transport (IL&T). Zo wil hij duidelijkheid krijgen over een eventuele deelname van Britse piloten aan de volgende editie van de Friese Ballonfeesten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb