Top 10: De mooiste Special Shapes die ik ooit heb gezien

Gepubliceerd op 9 december 2021 om 19:38

We zijn allemaal wel weer toe aan wat ballonnen, denk ik zo. Daarom vandaag mijn top 10 van Special Shapes die ik zelf heb gezien.

DSCI0079-7.jpg

10. Het gele varkentje uit Duitsland (D-OKHO) is misschien niet een ballon die je direct in een top-10 verwacht. Toch vind ik dat de gele en groene kleur goed bij elkaar passen. Het is jammer dat de piloot in Joure weinig het luchtruim koos, maar toch verdient de ballon een plekje op deze lijst. 

PH-WBD-8.jpg

9. Ook de collectebus (PH-WBD) is denk ik een controversiële keuze. Toch fascineert de vorm, met eigenlijk gewoon een groot gat, mij. De lichtblauwe kleur is bovendien net iets anders dan de meeste blauwtinten op andere ballonnen, heb ik het idee.

RA-0419G1.jpg

8. De matroesjka-ballon (RA-0419G) ziet er niet alleen heel realistisch uit, maar is met alle kleuren ook heel aantrekkelijk voor het oog. 

PP-ZLY1.jpg

7. Deze Braziliaanse luchtballon maakte een bezoekje aan Twente Ballooning in 2019 al meer dan de moeite waard. 'Rat Cheese' (PP-ZLY) is kunstig gemaakt. Zonde dat hij niet mag varen in Nederland.

PH-MAJ-8.jpg

6. De molen (PH-MAJ) is mogelijk de Special Shape die het vaakst bij de Friese Ballonfeesten is geweest. En terecht, want de ballon is niet alleen een typisch beeld van Nederland, maar met de zwierende wieken en de vele kleuren is hij ook een lust voor het oog. 

N-5248B-3.jpg

5. Op vijf vinden we deze boerderij. Heel grappig met al die dieren en de boer die aan de zijkanten uitsteken. 

31-7-10067-1.jpg

4. De doedelzakspeler (G-PIPY) is een icoon op zich. Ontzettend gedetailleerd en zo lang dat hij niet eens op deze foto past. 

Ballonfeesten29-07-05007-1.jpg

3. Wigger Feenstra maakte een foto van de ballon die bij mij het ballonvirus aanwakkerde. Oggy, the friendly dragon. Vanwege die historische waarde alleen al komt de ballon binnen op plek drie in deze lijst. 

N-805PP.jpg

2. Speciaal voor Pegleg Pete ben ik in 2018 naar Barneveld gegaan. Helaas kreeg ik hem niet zo goed op de foto, maar de ballon blijft prachtig, met al zijn kleuren en details. 

Ballonfeest2006dag1074.jpg

1. De vos met het brilletje verdient de eerste plek op deze lijst. Wigger Feenstra maakte er deze foto van. Het is mijn wens om deze ballon nog eens te fotograferen, want toen ik hem in 2006 in Joure zag was ik nog te jong voor een camera. 

Wat is jullie top 10?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.