Joure lijkt naast Vliegende Hollander en baby dino te grijpen

Gepubliceerd op 18 mei 2022 om 11:27

Een van de meest spectaculaire Special Shapes in Nederland lijkt niet naar de Friese Ballonfeesten te komen. De Vliegende Hollander (PH-RUM) is, zoals het nu lijkt, alleen op het ballonfestival in Hardenberg te zien.

Eén en één is twee. Althans, zo leek het toen piloot Edcar Vermeulen de Vliegende Hollander aanschafte. Vermeulen was in het verleden regelmatig te gast bij de Friese Ballonfeesten en dus hadden we de Vliegende Hollander dit jaar ook wel in Joure verwacht.

Dat lijkt nu niet het geval. Op de Facebookpagina van de ballon valt te lezen dat de Vliegende Hollander in Nederland waarschijnlijk alleen in Hardenberg te zien zal zijn. Naast Joure lijkt dus ook Barneveld, nota bene de thuisstad van Vermeulen, naast de komst van de Vliegende Hollander te grijpen.

Ook geen dino

Verder werd bekend dat de baby dino (PP-XOH) van piloot Georg Fröhlich naar alle waarschijnlijkheid ook niet naar Joure komt. In 2020 was de ballon door de organisatie van de Friese Ballonfeesten vastgelegd als grote publiekstrekker, maar door de coronacrisis kon het festival toen niet doorgaan. Dit jaar geeft Fröhlich de voorkeur aan een festival in Turkije (dat veel meer budget heeft dan Joure).

Tot nu toe zijn er zeven Specials die zeker meedoen aan de Friese Ballonfeesten. Dit zijn de motor (PH-GJV), Ronald McDonald (G-CKWH), Babette (PH-BAB), Rocky (PH-RKY), de uil (G-OWLL), de telefooncel (D-OTEL) en Max de beer (OO-BXA). De organisatie probeert dit aantal nog uit te breiden. 

Foto: website Shipballoon.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Peter Versleijen
2 jaar geleden

Hallo Arjan,

Leuk weer dat je er veel tijd in je pagina stopt.
Vind het erg jammer dat de Vliegende Hollander niet komt. Ga er vanuit dat de Duitsers/Zwitsers met nog een ballon naar Joure komen. Misschien de BigMac of toch The Head van Ike Visser.

Gr. Peter Versleijen

Webmaster
2 jaar geleden

Ja, Peter. Erg jammer dat de Vliegende Hollander niet komt.
Ik ben benieuwd wat er nog bijkomt.