Rondje langs de velden: deze ballonnen komen bij Nederlandse festivals

Gepubliceerd op 23 mei 2024 om 12:52

De eerste ballonfestivals komen eraan. Veel evenementen hebben al aangekondigd welke ballonnen er dit jaar komen. Daarom maken we even een rondje langs de velden. 

Ballonfestijn Westerhaar: 24 mei

Nieuw op de festivalkalender is het ballonfestijn in Westerhaar. Morgen is het zover, als de weersomstandigheden goed genoeg zijn althans - en daar lijkt het nog niet op. Met meer dan 25 ballonnen staat er een prima deelnemersveld. Er zijn 6 Special Shapes aangekondigd. Onder meer Mr. Globie (PH-GLO), Morris the Donkey (PH-TSS) en Funny Bunny (OO-BXV) zullen bij het ballonfestijn aanwezig zijn. 

Ballonfestival Hardenberg: 27-29 juni

Het ballonfestival in Hardenberg lijkt uit te groeien tot hét Special Shape-evenement van Nederland. Wie had dat enkele jaren geleden gedacht? Met onder meer de schroevendraaier (D-OWRA), de clown (D-OLAF), de Vliegende Hollander (PH-RUM) en de Jägermeisterfles (OK-1878) wordt het smullen geblazen voor ballonspotters. Tien Special Shapes zijn er al aangekondigd, hier moet je bij zijn. 

Balloonfair Staphorst: 11-12 juli

De organisatie van de Balloonfair in Staphorst heeft nog niet bekendgemaakt welke ballonnen er komen. 

Friese Ballonfeesten: 24-28 juli

Hoe het deelnemersveld van de Friese Ballonfeesten er dit jaar uitziet, is ook nog niet bekend. De organisatie houdt voorlopig de kaken stijf op elkaar. 

Ballonfestival Grave: 9-10 augustus

In Grave is er een duidelijke publiekstrekker: de Vliegende Hollander (PH-RUM). Een andere bijzondere ballon die naar Grave komt, is het blauwe oog (D-OBYZ). Bij mijn weten is deze Special Shape nog niet eerder bij in Nederlands ballonfeest geweest. 

Ballonfiësta Barneveld: 21-24 augustus

Wordt Ballonfiësta Barneveld dan het eerste festival waarop de taart gaat varen onder Nederlandse registratie (PH-TJL)? Deze Special is tot nu toe by far de interessantste ballon op het ballonfiësta. Verder is Koen Audenaert natuurlijk ook weer aanwezig met veel van zijn add-ons. 

Twente Ballooning: 21-24 augustus

De eerste deelnemers aan Twente Ballooning zijn inmiddels ook bekend. In Oldenzaal gaat men op de Duitse toer, en dat is ook bij de Special Shapes te zien. Zo komt de Holzwerk-ballon (D-OFVC) en de zonnebloem (D-OOWH). Verder zijn onder meer Ignis de draak (PH-MAM) en Vincent van Gogh (PH-GOG) al aangekondigd. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb