Piloten lijken graag naar Joure te komen

Gepubliceerd op 17 november 2019 om 19:54

JOURE - Het heeft er alle schijn van dat de 35e editie van de Friese Ballonfeesten een mooi spektakel gaat worden. Al meerdere piloten hebben hun interesse getoond in deelname aan de Friese Ballonfeesten. Maar wat mogen we nou écht verwachten?

Vooropgesteld, ik heb van nog geen enkele ballon een officiële bevestiging gekregen. Voor deze informatie baseer ik mij dan ook gewoon op informatie die publiekelijk toegankelijk is. Zoals we allemaal weten heeft Herman Kleinsmit een vooraankondiging voor de Friese Ballonfeesten op Facebook geplaatst. Een fanatiekeling heeft daarna bevriende ballonvaarders gevraagd of zij volgend jaar ook weer willen komen.

Zwitsers weer naar Joure?

De afgelopen twee jaar was de Zwitser Thomas Gleixner te gast. Hij nam telkens een Special Shape mee en hij heeft ook nog Specials in bezit die nog niet in Joure zijn geweest. Carsten Pankoke, crewlid van het team, reageerde op de vraag met "Sure", maar in hoeverre hij daar over kan beslissen, is natuurlijk maar de vraag. In ieder geval is het een goed teken dat men enthousiast is in Zwitserland.

Tim Davis: "Mel and I will return"

Dezelfde vraag werd ook aan Tim Davis gesteld. In eerste instantie was de Brit nog wat terughoudend: "If we're invited we may be!!" Met dat uitnodigen zit het in ieder geval wel goed, getuige de volgende reactie van Herman Kleinsmit: "You have to come." Daarop leek Davis zijn deelname te bevestigen: "You organise an awesome event and wonderful hospitality... Mel and I wil return." Met welke ballon Davis naar Joure gaat komen, is nog niet bekend. Wellicht de vuurtoren van de foto hierboven?

Ui geen Special Shape meer?

Jarenlang was de ui een vaste gast op de Friese Ballonfeesten. Vorig jaar was hij er voor het eerst sinds 2010 niet bij. In een gesprek met Patrick de Bont maakt Kleinsmit duidelijk dat de uit wel welkom is, maar dat de organisatie er niet voor kan betalen. Wel mag de ballon komen onder dezelfde voorwaarde als de andere ballonnen (doelend op de 'ronde' luchtballonnen). Het is aan de eigenaar van de uit om te bepalen of hij daarmee akkoord gaat.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.