Achttal Special Shapes zeker naar Joure

Gepubliceerd op 31 december 2019 om 20:09

Op de valreep van 2019 kunnen wij al erg leuk nieuws brengen over de Friese Ballonfeesten van 2020. Een achttal Special Shapes doet zeker mee aan de Friese Ballonfeesten. We lopen ze even bij langs.

Baby dino

Babydino.png

Deze baby dino is ongetwijfeld de meest opvallende deelnemer. De ballon is van Braziliaanse makelij en er wordt momenteel hard gewerkt om deze ballon te produceren. Wij weten tot op heden niet of deze ballon mag varen in Joure. In principe worden Braziliaanse ballon geweigerd, maar er zou een speciale keuring aangevraagd kunnen worden, waardoor deze ballon misschien wel in het Nederlandse luchtruim zichtbaar zal zijn. Dat is nu nog even afwachten. Ook de piloot en de registratie van de ballon is op dit moment nog niet bekend.

Ronald McDonald

G-CKWH.jpg

Hij is terug en nu waarschijnlijk voor vijf dagen, de Ronald McDonald-ballon (G-CKWH). Deze ballon die eigendom is van David Bovington en Lorraine Bingley zal ook in 2020 bij mooi weer in het Jouster luchtruim te zien zijn. We zijn blij dat we deze indrukwekkende ballon weer mogen begroeten op de Friese Ballonfeesten!

Borstbollenblik

Borstbollenblik.png

Het zat er al een beetje aan te komen. Ze hadden het al min of meer aangekondigd op hun eigen Facebookpagina, maar nu is het dan ook officieel. Ballonvaarten Dehandschutter komt met het borstbollenblik (OO-BWY) naar de Friese Ballonfeesten. Deze ballon maakte vorig jaar zijn eerste vaart. Vermoedelijk worden de Friese Ballonfeesten het eerste evenement op Nederlandse bodem voor deze ballon.

Piraat & ezel

Piraat.png Ezel.png

Dan toch! De piraat (G-OIIY) en de ezel (G-DONK) van Martin Cowling gaan dit jaar wel hun debuut maken op de Friese Ballonfeesten. Het is niet bekend of Martin om de dag met ze gaat varen of dat ze alle dagen te zien zijn en dat hij nog een piloot meeneemt. 

Babette

PH-BAB5-2.jpg

Guido Härle is aan het uitgroeien tot een vaste gast. Ook in 2020 zal hij er weer bij zijn met zijn Babette (PH-BAB)

Kat

Kat.png

Deze zag ik niet echt aankomen, maar dat maakt het des te leuker. De kat (D-OYPS) keert na ruim tien jaar afwezigheid weer terug naar de Friese Ballonfeesten! Wie de piloot gaat zijn in Joure, is bij ons nog niet bekend.

Stratolini

Stratolini.png

We sluiten af met Stratolini (D-OEPA). De ballon is van Georg Fröhlich. Deze Duitser is ook eigenaar van de Cornetto die in 2014 voor het laatst in Joure was. Stratolini zou in 2007 en 2009 al eens komen, maar dat ging vanwege onduidelijke redenen niet door. In 2020 zal hij wel te zien zijn. 

 

Wat vinden jullie van het deelnemersveld tot nu toe? Wie is jullie favoriet?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb