Gaat het coronavirus de Friese Ballonfeesten verpesten?

Gepubliceerd op 29 maart 2020 om 15:37

Het Coronavirus legt momenteel vrijwel de gehele maatschappij aan banden. Ook in Nederland zijn er tal van maatregelen getroffen om te proberen het virus in te perken. Voor het dagelijks leven heeft dit grote gevolgen. Gaat het virus ook de Friese Ballonfeesten treffen?

Op dit moment zijn samenscholingen en bijeenkomsten tot 1 juni verboden in Nederland. Dit betekent dat de ballonvaart tot die tijd in ieder geval aan banden is gelegd. De Friese Ballonfeesten zijn dit jaar van 8 tot en met 12 juli. Mochten de beperkingen inderdaad op 1 juni stoppen, dan is de kans groot dat de Friese Ballonfeesten doorgaan.

De meeste deskundigen verwachten echter niet dat alle beperkingen op 1 juni al opgeheven kunnen worden. In dat geval is de doorgang van de Friese Ballonfeesten serieus in gevaar. Op zijn Facebookpagina gaf Herman Kleinsmit aan dat we niets anders kunnen dan afwachten hoe het virus zich ontwikkelt. 

Ondertussen worden ook de eerste evenementen afgelast die na de Friese Ballonfeesten zouden plaatsvinden, bijvoorbeeld de Boerenbrulloft in Joure. Afweging hierbij is vaak dat het niet gepast is om na deze zware periode een feestelijk evenement te houden en dat organisatoren hun sponsoren niet te veel willen uitmelken in zware economische tijden. 

Uiteraard heeft men na deze periode ook wel behoefte aan een soort uitlaatklep. Hier zou de Friese Ballonfeesten eventueel voor kunnen dienen. 

Natuurlijk hopen wij dat het virus zo snel mogelijk aan banden wordt gelegd en dat het normale leven zo snel mogelijk weer opgepakt kan worden. Maar dit is allemaal afhankelijk van de ontwikkelingen de komende tijd. Het zou ontzettend jammer zijn als de Ballonfeesten afgelast moeten worden, maar gezondheid staat wel voorop. 

Laten we op het beste hopen, houd moed, houd je aan de regels en blijf gezond!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.