Terug naar de Ballonfeesten van 2000

Gepubliceerd op 20 augustus 2020 om 10:48

Ook in het nieuwe millennium waren er Ballonfeesten in Joure. Het evenement vond dit jaar plaats van 26 tot en met 30 juli en ook dit jaar kwamen er weer de nodige fraaie heteluchtballonnen. Het hoofd van het vrijheidsbeeld uit de Verenigde Staten was de grote publiekstrekker. 

Naast het vrijheidsbeeld, was er ook een enorme olifant uit Duitsland aanwezig. Bovendien kwam de haan, de PH-AAN, voor het eerst naar Joure. Verder kwam er onder andere een Special van Primagaz uit Frankrijk, Kinno uit België en een zakje chips (die laatste is overigens niet op onderstaande lijst te zien, maar kwam wel). 

20200809_095803.jpg

20200809_095814.jpg

De Ballonfeesten werden geopend door minister Annemarie Jorritsma uit Bolsward en daarna konden de ballonnen de lucht in. Dat hebben ze die avond gelijk massaal gedaan, ook het vrijheidsbeeld. 

In verband met de vuurwerkramp in Enschede, eerder dat jaar, werd de gebruikelijke vuurwerkshow ook geschrapt tijdens de Friese Ballonfeesten. In plaats daarvan werd de nightglow opgevrolijkt met een lasershow. Verder werden de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen millennium getoond aan het publiek.

Schermopname143.png

Foto: www.dekrantvantoen.nl

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.